Lekker op vakantie in Dubai, het land waar grenzen niet lijken te bestaan. Voor eenieder die graag de reis van zijn leven wil maken, is Dubai de ideale plek om te bezoeken. Wanneer je overweegt om op vakantie gaat naar Dubai, lees dan deze pagina over alle ins- en outs.

Wat is de beste tijd om op vakantie naar Dubai te gaan?

Wanneer wij in Europa aan vakantie denken dan doen wij dat in het zomerseizoen. Ons advies is echter in dit geval om in de herfst of winter op vakantie te gaan naar Dubai. Dan is het hoogseizoen in deze regio. Dit heeft voornamelijk te maken met de extreme hitte die je er tijdens onze zomerperiode treft. Gemiddeld liggen in juli de temperaturen boven de 40 graden Celsius en kan het zelfs oplopen tot bijna 50 graden. Er zijn niet veel mensen die dit als een aangename vakantietemperatuur ervaren. Omstreeks oktober en november is het normaliter de beste tijd om naar Dubai te gaan.

Kun je in Dubai met euro betalen?

Nee, helaas niet. In Dubai betaalt men met Dirhams. Echter, het is geen probleem om deze te pinnen of contant geld te wisselen. Dit kan in principe altijd bij de luchthaven, bank of zelfs het hotel.
Wanneer je je vanaf Amsterdam Schiphol naar Dubai vliegt met Emirates dan duurt de iets minder dan 7 uur. Verder kun je ook vanaf Brussel en Düsseldorf reizen. De reistijden vanaf de verschillende luchthavens ontlopen elkaar niet veel. Het scheelt hoogstens 10 a 20 minuten.

Wat is er allemaal te doen op vakantie in Dubai?

Wanneer je op vakantie gaat naar Dubai wil je graag leuke dingen doen. Op onze pagina met activiteiten om te doen in Dubai, kun je al veel leuks vinden.

Met de Burj Khalifa vind je architectuur zoals je die nergens anders ziet. Dubai heeft een imposant bouwtempo en als je een aantal jaar niet bent geweest, zijn er wellicht hele nieuwe gebieden bijgebouwd.

Maar ook voor de liefhebbers van water is er veel vertier. Zo kun je een bezoek brengen aan het Wild Wadi Park of Aquaventure Dubai. Ben je toch liever op het land? Dan kun je wellicht eens een buggy huren in Dubai.

Hoe zeg je hallo in Dubai?

De voertaal in Dubai is Arabisch. Echter door alle expats en immigranten spreekt men in Dubai ook goed Engels. Wil je toch een beetje indruk maken? Zeg dan ‘Marhaba’, wanneer je iemand ziet. Dit betekent ‘Hallo’ in het Arabisch.

Goedkoop naar Dubai

Dubai biedt veel moois, maar het is ook een betrekkelijk dure bestemming. Om de reis zo goedkoop mogelijk te maken, boek je het beste ruim van tevoren. Op onze pagina voor vliegtickets naar Dubai vind je diverse aanbieders van vliegtickets. Ook vind je diverse aanbieders van hotels in Dubai op onze website. Tickets voor activiteiten en parken in Dubai boek je eenvoudig vooruit op onze activiteitenpagina.

Wil je graag zoveel mogelijk zien van alles wat Dubai te bieden heeft dan zul je minimaal één week moeten verblijven. Je hebt dan tijd om diverse attracties, bezienswaardigheden en andere dingen te bekijken. Houd wel rekening met je vluchttijden. Kom je bijvoorbeeld pas laat op de dag aan, dan mis je reeds een dag. Daarnaast is het in Dubai 2-3 uur later, afhankelijk van de periode wanneer je gaat.