Huur eenvoudig een huis in Dubai

Dubai staat bekend om zijn rijkdom, zonnige omgeving en diverse wereldwijde commerciële vooruitzichten. Het trekt Expats van over de hele wereld aan die een huis huren in Dubai. Daarnaast is Dubai ook in trek bij mensen uit de Golfregio. Het leven hier wordt vaak beschreven als eindeloos en lijkt het wel een non-stop vakantie. Of je nu naar Dubai verhuist voor een korte tijd of permanent, je zult in staat zijn om te genieten. Van geweldige winkelcentra en zandstranden tot aan skyline residenties met geweldige uitzichten.

Wonen in Dubai: huis huren

Voor een langer verblijf adviseren wij om eerst een huis te huren in Dubai in plaats van direct over te gaan tot een aankoop van een huis in Dubai. Met dit artikel helpen wij je graag beter te begrijpen waar je rekening mee moet houden bij het huren van een huis in Dubai.

Huis huren in Dubai voor lange termijn

Wanneer je voor langere tijd (minimaal 6 maanden) in Dubai verblijft, is het slim om een huis te huren voor een langere termijn. Dit is vaak goedkoper en je kunt je ook settelen en de plek ‘eigen’ maken. Je hebt in Dubai veel hotels waar je appartementen kunt huren voor een langere tijd. Het is zelfs een zeer lucratieve investeringsoptie voor investeerders en iets wat wij in Nederland (nog) niet kennen. Je verblijft dus in principe in een hotel, maar jouw kamer is van een andere eigenaar. Let dus op welke diensten wel en niet inbegrepen zijn. Net als eventuele extra kosten.

Gemeubileerd huis huren in Dubai

Wanneer je voor volledige ontzorging kiest, dan kies je er voor om een gemeubileerd appartement of huis te huren in Dubai.

MijnDubai bezit diverse gemeubileerde appartementen in Dubai. Zij zijn gunstig gelegen nabij diverse belangrijke locaties en gelegenheden. Je zult genieten van de hoge kwaliteit meubels en moderne inrichting, evenals de work-from-home alternatieven en volledig uitgeruste keukens en nutsvoorzieningen die klaar zijn voor gebruik zodra je aankomt. Tijdens je verblijf, is ons lokale support team er om je te helpen met eventuele onderhoud of service problemen.

Hoeveel kost een huis huren in Dubai?

Dit is afhankelijk van de grootte van de woning die je betrekt en het gebied. Net als in Nederland, is het leven in het centrum een stuk duurder. Houd rekening met een ‘vanaf prijs’ van € 1.500 – € 2.500 per maand. Dat is veel geld, maar anderzijds betaal je in Dubai geen inkomstenbelasting. Alles wat je verdient is netto.

Verhuizen naar Dubai

Denk je er over na om te verhuizen naar Dubai? Lees dan ons artikel ‘verhuizen naar Dubai‘ om goed voorbereid dit avontuur aan te gaan.

Dubai Marina

Een zeer populair woongebied in Dubai is Dubai Marina. Dubai Marina is de plek als je een jet-set leven wil leiden. Het is een eigentijdse en aantrekkelijke woonzone gelegen aan Interchange 5 tussen Jebel Ali Port en Dubai Internet City. Het gebied bestaat uit torens en villa’s die verscholen liggen te midden van gefabriceerde kanalen en waterwegen langs de kust van de Perzische Golf.

Marina Promenade, Al Sahab, Al Majara, en Marina Quays zijn de grootste appartementencomplexen in de regio, met studio’s, een-slaapkamer, twee-slaapkamer, en drie-slaapkamer appartementen, evenals kleinere toren clusters. Overdekte parkeerplaatsen, sportscholen, zwembaden en gemeenschapscentra zijn slechts enkele van de luxueuze voorzieningen die in de complexen beschikbaar zijn. Ze beschikken ook over on-site entertainment opties zoals films, boetieks, en eet- en drinkgelegenheden.

Jumeirah Beach Residence

Jumeirah Beach Residence is een dynamische buurt aan zee, gelegen aan The Walk, een commercieel gebied gebouwd voor winkelen en dineren op de begane grond van de JBR toren cluster. Dubai Marina heeft een overvloed aan opties voor een leuke avond uit waar u kunt eten, uitgeven en een geweldige tijd hebben. Omdat het uitmondt in de oceaan, is The Walk een populaire plek voor Al Fresco of openlucht dineren. Met zo veel opties, kunt u dure sushi voor de lunch en fast food hamburgers voor het avondeten op dezelfde dag.

De Dubai Marina Mall, een one-stop shopping bestemming, ligt op slechts een klein eindje rijden. Het is het kloppende hart van de wijk, waar consumenten high-end spullen van over de hele wereld kunnen ontdekken.

Als je het ‘luxe leven’ wilt leiden, met een bruisend nachtleven, dan is de Dubai Marina Yacht Club de place to be. Leden van dit clubhuis krijgen toegang tot een overloopzwembad, boot- en jachtdiensten, pubs, clubs en restaurants, en goed opgeleide veiligheidsagenten.

Openbaar vervoer in Dubai

Metro- en tramdiensten verbinden de regio met de rest van de stad. Het metrostation Damac Properties Red Line en de Dubai Tramway zijn de knooppunten van het openbaar vervoersysteem in Dubai. De Dubai Water Bus is een andere optie voor de lokale bevolking.

Mocht u toch meer interesse hebben om een huis te kopen in Dubai, kijkt u dan op de daarvoor bestemde pagina.