In Dubai is er ontzettend veel wat je kunt doen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals de Burj Khalifa, en allerlei attracties, zoals Legoland bijvoorbeeld, die kunt bezoeken en doen. Een van de leukste plekken om te bezoeken is toch echt Aquaventure. Als je fan bent van waterparken, is dit een plek waar je echt geweest moet zijn voordat je Dubai weer verlaat. Hieronder vertellen we je meer over Aquaventure.

Wat is Aquaventure precies?

Aquaventure is een gigantisch waterpretpark en zelfs een van de meest populaire waterparken ter wereld! Je vindt het park op The Palm Jumeirah en het hoort bij het Atlantis Resort. Aquaventure is het spannendste en grootste waterpark van het Midden-Oosten en heeft haar bezoekers van alles te bieden! Je vindt hier allerlei leuke attracties in het park van maar liefst 42 hectare groot! De leukste attracties zijn bijvoorbeeld de Master Blasters, de speedslide, de Splashers speeltuin en de rivieren. Je moet hier echter ook eens gebruik maken van het privé-strand, de stroomversnellingen en langsgaan bij de tropische landschappen. Als je al een gast bent van het Atlantis Resort heb je onbeperkt toegang tot dit leuke, spannende waterpark!

Populaire attracties

Er zijn ontzettend veel attracties te vinden bij Aquaventure dus we hebben de meest populaire hiervan even op een rijtje gezet voor je. Je kan hier bijvoorbeeld The leap of faith proberen. Dit is een tunnel op 27,5 meter hoog die maar liefst 61 meter lang is! Je bevind je hierbij op de top van de Ziggurat en je wordt afgeschoten door de tunnel. Deze is doorzichtig, waardoor het een unieke beleving is als je door de laguna met haaien erin glijdt.

Een andere leuke attractie is de Shark Attack. Hierbij reis je naar de kern van de Ziggurat en krijg je de kans om de haaien van dichtbij de bekijken. Als je iets meer actie wilt, moet je The Plunge ook eens proberen. Hierbij ga je omlaag in een water-coaster en zal je draaien en omhoog geschoten worden langs de power-jets van de attractie.

Voor de kinderen is de Waterspeelplaats heel leuk. Deze is vooral bedoeld voor jonge kinderen die kleiner zijn dan 1,2 meter. Er zijn hier allerlei klimrekken, touwbruggen en leuke glijbanen. Ook de Splashers speeltoestellen zijn perfect voor gezinnen met kleine kinderen, aangezien ze hier naar hartenlust met het water kunnen spelen.

Mocht je nog meer waterparken willen bezoeken, dan kun je overwegen een bezoekje te brengen aan het Wild Wadi Park.