In Dubai zijn er ontzettend veel bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden te vinden, maar wist je dat ze hier zelfs een Legoland hebben? Net zoals het originele park in Denemarken heeft Dubai ook haar eigen Legoland. De eerste Legoland werd in Denemarken in 1968 gebouwd. Als een van de laatsten, maar wel de eerste van het Midden-Oosten, heeft Dubai ook haar eigen Legoland.

Legoland in Dubai

Legoland in Dubai is een attractie die je als Lego-liefhebber echt moet bezoeken. Maar ook voor de mensen die hier niet altijd zoveel mee bezig zijn geweest is het een leuke ervaring. Het park zelf is namelijk al indrukwekkend genoeg en dit is al helemaal perfect als je met je kinderen naar Dubai gaat! Het park is met maar liefst 60 miljoen bouwstenen gemaakt een aantal jaar geleden.

In dit park vind je meer dan 40 verschillende LEGO attracties en leuke mogelijkheden om zelf iets te bouwen. Hierdoor is het park perfect voor gezinnen, vooral als je kinderen hebt tussen de 2 en 12 jaar. Je vindt Legoland in Dubai bij Dubai Parks en Resorts. Dit complex heeft een oppervlakte van meer dan 300 vierkante kilometer. Dit is zo enorm groot dat dit maar liefst 6 keer zo groot is als Vaticaanstad.

Thema’s Legoland

Factory thema

Wanneer je naar Legoland in Dubai gaat, zal je al gauw merken dat het park is verdeeld in verschillende thema’s. Hierin vind je allerlei verschillende attracties en activiteiten. Als eerste thema is er de Factory. Hier kan je zien hoe Lego-stenen eigenlijk gemaakt worden en kan je de grootste Lego-winkel van het Midden-Oosten bezoeken.

Lego City thema

Het tweede thema is Lego City. Dit is een soort van stad waar je de kans hebt om een vliegtuig te vliegen, een brandend gebouw te redden, een boot te besturen of een Legoland rijbewijs te halen! Verder is er ook nog het Imagination thema. Deze hal kan je naar hartenlust allerlei auto’s bouwen en hiermee gaan racen. Ook kan je met Lego Mindstorms robotica bouwen.

Kingdoms thema

Een ander leuk thema van Legoland in Dubai is Kingdoms. Dit hele gebied staat volledig in het teken van de Middeleeuwen met allerlei prinsessen, ridders en draken natuurlijk. Bezoekers kunnen hier het kasteel bezoeken en allerlei avonturen beleven!

Avontuur thema

Het vijfde thema is Avontuur. Hier kan je op het water varen en door oude tempelruïnes reizen. Dit alles met de missie om de gestolen schat van de farao te herstellen natuurlijk. Iedere bezoeker krijgt ook een lasergun waarmee je de rest kunt uitschakelen. Als laatste is er nog Miniland. Het is een interactief gebied met maar liefst 20 miljoen Lego-bakstenen die zo samen de skyline van Dubai en andere bezienswaardigheden uit het Midden-Oosten laten zien. Je kan de modellen zelfs tot leven brengen door op de knop te duwen! Hierin vind je tevens het gebied Build a City, waar je meer dan genoeg plek hebt om zelf ook een skyline te maken van Lego-bakstenen.