Het verkrijgen van een hypotheek in Dubai als Nederlander kan een complex proces zijn, afhankelijk van uw situatie. Maar doorgaans doorloop je veelal dezelfde procedures als in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld ook aan te raden om met een hypotheekadviseur te werken die voor u de mogelijkheden bekijkt en het beste aanbod met de bank afstemt. Via MijnDubai kunnen wij u helpen met uw hypotheekaanvraag in Dubai.

Hoe krijg je een hypotheek in Dubai?

Een hypotheek krijgen in Dubai is goed mogelijk, mits u de juiste informatie en voorbereiding heeft. Hieronder beschrijf ik de stappen die u moet doorlopen om als Nederlander succesvol een hypotheek te verkrijgen voor de aankoop van vastgoed in Dubai.

Stap 1: Oriënteer je op de vastgoedmarkt in Dubai

Begin met een grondige verkenning van de vastgoedmarkt in Dubai. Onderzoek verschillende wijken, bekijk de prijsklassen van het vastgoed en bepaal wat voor soort eigendom u wilt kopen. Dubai heeft een breed aanbod van vastgoed, van luxe appartementen tot villa’s en commercieel vastgoed. In samenwerking met MijnDubai kunnen wij gezamenlijk een geschikt object voor u vinden. Of u dat nu zoekt om zelf te bewonen of om te verhuren, in beide gevallen kunnen wij u hierin ondersteunen.

Stap 2: Onderzoek naar hypotheekverstrekkers

In Dubai zijn er zowel lokale als internationale banken die hypotheken aanbieden. Sommige van deze banken zijn bijvoorbeeld Emirates NBD, HSBC en Standard Chartered. Bereid eventuele vragen die u heeft voor een hypotheekadviseur voor, zodat zij snel en efficiënt met uw verzoek aan de slag kunnen. Maar ook zodat de wensen en mogelijkheden in kaart zijn gebracht. In veel gevallen zult u zelf een substantieel bedrag moeten inleggen om de hypotheek te verkrijgen. Een afbetaling van 50% is niet ondenkbaar.

Stap 3: Voorwaarden voor het verkrijgen van een hypotheek

Om als Nederlander een hypotheek in Dubai te kunnen krijgen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden kunnen verschillen per bank, maar vaak zijn de volgende zaken vereist:

 • Bewijs van inkomen (salarisstroken, belastingaangiften)
 • Werkzaam zijn bij een bedrijf in de VAE of een bewezen stabiel inkomen uit het buitenland
 • Goede kredietgeschiedenis
 • Minimum leeftijd, vaak 21 jaar
 • Aanbetaling, meestal tussen de 20% en 50% van de koopsom

Stap 4: Aanvraagproces

Het aanvraagproces voor een hypotheek in Dubai omvat meerdere stappen:

 • Voorafgaande goedkeuring: Dit is een eerste beoordeling door de bank om uw financiële draagkracht te beoordelen.
 • Documentatie: Verzamel alle benodigde documenten, waaronder paspoort, visum, werkgeversverklaring, en financiële gegevens.
 • Taxatie: De bank zal een taxatie van het eigendom vereisen om de marktwaarde te bevestigen.
 • Definitieve goedkeuring en overeenkomst: Na goedkeuring van uw aanvraag zal de bank een hypotheekovereenkomst opstellen.

Zorg er voor dat uw documentatie in het Engels beschikbaar is. Wanneer dit niet als zodanig in uw bezit is, kunt u dit laten vertalen via een in Dubai erkende instantie die gemachtigd is bij wet om de teksten te vertalen. Voor vragen hieromtrent kunt u bij MijnDubai terecht.

Stap 5: Juridische overwegingen

Het is aan te raden om juridisch advies in te winnen bij het kopen van vastgoed in Dubai. Er zijn specifieke wetten en regels die gelden voor buitenlandse kopers. Zorg ervoor dat u begrijpt welke rechten en verplichtingen u hebt als eigenaar van vastgoed in de VAE. Via MijnDubai kunt u dit advies inwinnen en kunnen wij u verder helpen tijdens dit proces.

Een aantal zaken waar u ook rekening mee moet houden is dat er waarschijnlijk beperkingen gelden met betrekking tot uw financiële transacties:

 • Het is niet toegestaan met cryptovaluta te handelen via uw rekening;
 • Het is niet toegestaan om gelden van derden te beheren via uw rekening.

Stap 6: Afronding van de aankoop

Zodra de hypotheek is goedgekeurd, kunt u overgaan tot de afronding van de aankoop. Dit omvat het ondertekenen van contracten, het betalen van de aanbetaling en andere bijkomende kosten zoals eventuele belastingen en registratiekosten.

Stap 7: Verhuizing en verder beheer

Als de aankoop eenmaal is afgerond en u de trotse eigenaar bent van vastgoed in Dubai, is het tijd om te verhuizen of uw eigendom te laten beheren. MijnDubai kan u ook ondersteunen bij het verhuizen dan wel voor het beheer van uw eigendom wanneer u er voor kiest om het te verhuren.

Is het moeilijk om een ​​hypotheek te krijgen in Dubai?

De aanvraag kan een complex proces zijn, afhankelijk van uw situatie en wensen. Zo kan het complexer zijn wanneer u een eigen bedrijf heeft en zaken doet met landen die op een sanctielijst staan. Daarnaast is het belangrijk dat u de juiste documenten, zoals een salarisstrook, beschikbaar hebt in de Engelse taal.

Kan je een lening krijgen in Dubai?

Ja, het is zeker mogelijk om een lening te verkrijgen in Dubai. Vergroot uw kansen door samen te werken met een partner zoals MijnDubai, waarbij wij u kunnen ondersteunen met hypotheekadviseurs, vastgoedbeheer en meer.