Wanneer je naar Dubai op reis gaat, zijn er ontzettend veel leuke en spannende activiteiten om uit te kiezen. Zo zou je bijvoorbeeld op een woestijnsafari kunnen gaan. Tijdens deze safari zijn er ook verschillende excursies die je kunt ondernemen, waarvan het buggy rijden een echte aanrader is! Hieronder vertellen we je meer over een avontuur met de buggy in de woestijn van Dubai.

Hoe gaat dit precies?

Als je wilt gaan buggy rijden in de woestijn van Dubai kan je dit doen met de Dune Buggy, deze voertuigen zijn speciaal gemaakt voor het woestijnzand dankzij de dikke banden en de kleine grootte van de wagen. Een buggy is een off-road voertuig met open carrosserie en grote banden, ontworpen om uitstekende off-road prestaties te bieden. Ze zijn compact, wendbaar en uitgerust met krachtige motoren, waardoor ze ideaal zijn voor avontuurlijke ritten op ruig terrein. Het zijn net raceauto’s en voor goede redenen, want je kan ook heerlijk racen in de woestijn! De wagens hebben 110 pk en je kunt zelf kiezen of je met een chauffeur de woestijn in wilt gaan of dat je liever zelf gaat rondscheuren!

In Dubai kun je in de woestijn een parkour van maar liefst 10 kilometer afleggen. Dit parkour is speciaal ontworpen voor de avonturiers die graag met zo’n buggy willen racen, waardoor je hier de perfecte kans krijgt!

Hoe rijd je in een Dune Buggy?

Het rijden in een Dune Buggy is niet zo moeilijk, zelfs niet als je dit nog nooit hebt gedaan. Sterker nog: je kan hier zelfs in rijden als je nog nooit auto hebt gereden. Alle buggy’s hier zijn automaten, waardoor je niet hoeft te schakelen tijdens je ritje. Ook is het volledig veilig voor iedereen die dit graag wilt doen. Heel soms kan het namelijk voorkomen dat je vast komt te zitten in het zand, maar er is altijd een team in de buurt om je eruit te halen met een pick-up truck.

Het buggy-avontuur in Dubai

  1. Locatie: Dubai staat bekend om zijn uitgestrekte woestijngebieden, die een perfecte omgeving bieden voor buggy-rijden. Er zijn verschillende buggy-avontuur-aanbieders in de regio, die spannende off-road routes en tracks aanbieden voor avontuurlijke reizigers.
  2. Ervaring: Het buggy-avontuur begint meestal met een veiligheidsbriefing en een korte introductie over het besturen van de buggy’s. Je krijgt een helm en beschermende uitrusting, en professionele gidsen begeleiden je tijdens de hele reis om ervoor te zorgen dat je veiligheid en plezier hebt.
  3. Off-road rijden: Eenmaal op de buggy’s kun je genieten van een opwindende rit door de woestijn. De buggy’s zijn, zoals gezegd, ontworpen om ruig terrein aan te kunnen, met krachtige motoren en geavanceerde ophangingssystemen. Je kunt de grenzen van snelheid en behendigheid opzoeken terwijl je over zandduinen en off-road paden navigeert.
  4. Prachtige landschappen: Tijdens het buggy-avontuur word je getrakteerd op adembenemende uitzichten op de uitgestrekte woestijnlandschappen van Dubai. De gouden zandduinen strekken zich voor je uit, en je hebt de mogelijkheid om te stoppen en te genieten van de majestueuze omgeving.
  5. Adrenalinekick: Buggy-rijden is een spannende activiteit die je hartslag zeker zal verhogen. Het gevoel van snelheid en het overwinnen van uitdagende terreinen geeft je een onvergetelijke adrenalinekick. Het is een ervaring die zowel avonturiers als sensatiezoekers zal aanspreken.