verhuizen naar dubai

Het belangrijkste advies voor iedereen die overweegt te verhuizen naar Dubai, is de vooroordelen die men heeft, los te laten. Alleen als je jouw vooroordelen over het emiraat opzij zet, zul je klaar zijn om aan deze reis te beginnen. Het leven in Dubai is anders. Het is een interessante reis met veel mogelijkheden. Dubai is anders dan elke andere stad op de planeet; het bruist van leven, opwinding en verrassingen op elke hoek.

Stel dat je overweegt om naar Dubai te verhuizen voor een baan of voor een lange vakantie. In dat geval zijn er een paar dingen te overwegen voordat je de grote verhuizing maakt. In dit artikel lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen:

 

Dubai is een stad en emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten bekend om zijn high-end winkelen, avant-garde architectuur, en bruisende nachtleven. Het is de grootste en meest bevolkte stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is uitgegroeid tot een wereldstad en economisch centrum voor het hele Midden-Oosten.

Mensen van over de hele wereld trekken elk jaar om verschillende redenen naar Dubai. Toch is het meest overtuigende argument dat het een van de snelst groeiende steden ter wereld is in termen van economische ontwikkeling, investeringen en bevolking. Er is ook belastingvrij wonen, een benijdenswaardig laag misdaadcijfer, een luxe levensstijl ongeacht jouw budget, en gemakkelijke toegang tot alles, waardoor het een ideale plek is om te wonen voor frequente reizigers. Wanneer mensen ervoor kiezen naar Dubai te verhuizen, zullen zij merken dat er voor elk wat wils is. Het heeft een unieke uitstraling.

De Top 10 redenen om te verhuizen naar Dubai

  1. Het is een stad met een divers aanbod van recreatieve mogelijkheden.
  2. Het weer is perfect; het is een tropisch paradijs voor liefhebbers van zonnebaden.
  3. Als financiële stimulans, belastingvrij wonen.
  4. De grootste niveaus van gezondheidszorg en onderwijs worden verstrekt.
  5. Openbaar vervoer is betrouwbaar en kosteneffectief.
  6. De accommodaties zijn over het algemeen van goede kwaliteit.
  7. Je kunt er comfortabel wonen tegen redelijke kosten.
  8. De keuken is multicultureel en cultureel divers.
  9. Het dient als een grote doorgang naar de rest van de wereld.
  10. Het misdaadcijfer is benijdenswaardig laag.

Er is veel te overwegen, en een grondig onderzoek is noodzakelijk om eventuele twijfels of angsten die je zou kunnen hebben in de maanden voorafgaand aan jouw verhuizing weg te nemen. Gezien de kosten en impact op je leven, is het van cruciaal belang om te weten waar je aan begint.

Voordat je naar Dubai verhuist zul je op een aantal vragen antwoorden willen hebben. Voor veel van deze vragen hebben wij een antwoord, dan wel meer informatie voor jou beschikbaar. Hieronder vind je een checklist van vragen waar je een antwoord op moet hebben, vooraleer je verhuist:

1. Kan ik een huis huren in Dubai?

Ja, het is uiteraard mogelijk om een huis te huren in Dubai. Een visum is in eerste instantie nog niet nodig, omdat je die voor 30-60 dagen ontvangt. Daarna heb je wel een visum nodig. Wat voor woning je kiest, is afhankelijk van je doel. Ga je permanent in Dubai wonen of slechts voor een korte periode, zoals bijvoorbeeld 6 maanden? In het laatste geval kun je vaak een hotelkamer huren voor deze periode. In het eerste geval wil je wellicht een appartement of misschien zelfs een grotere woning huren. Er zijn daarnaast verschillende gebieden met ieder hun eigen voor- en nadelen. Wil je hieromtrent meer informatie? Dan kun je het beste contact met ons opnemen om je te laten adviseren.

2. Regels om een huis te kopen in Dubai?

Wanneer je een huis wil kopen in Dubai als Nederlander, dan is dat mogelijk. Ook wanneer u geen inwoner bent. Het is ook mogelijk met een hypotheek zolang de waarde van de verstrekte hypotheek niet hoger is dan 50% van de aankoopprijs. Afhankelijk van uw situatie kan de bank een hypotheek verstrekken. Factoren die van invloed zijn: salaris, werknemer/ondernemer etc. In principe verschillen die checks niet heel veel van een Nederlandse bank.

3. Heb ik een visum nodig om in Dubai te wonen?

Zoals aangegeven is een visum niet nodig als je slechts 30 – 60 dagen in Dubai verblijft. Bij een langer verblijf dien je wel een visum aan te vragen. Om een visum te krijgen heb je echter wel een werkgever nodig of een sponsor. Je kunt deze niet zelf aanvragen en verkrijgen. Bij de aanvraag van een visum moet je er voor zorgen dat:
– Je paspoort minimaal 5 maanden geldig is;
– Je foto’s recent zijn en in kleur.

4. Kan ik werken in Dubai als Nederlander?

Dubai bestaat voor ongeveer 85% uit immigranten. Veel van hen zijn naar Dubai gekomen om te werken. Het is dus zeker mogelijk om als Nederlander in Dubai te werken.

Tenzij ze in het land zijn op een echtgenotenvisum, mogen Nederlandse expats in Dubai werken zolang ze het juiste visum hebben – en moeten ze hun visum blijven houden. Naast uw 30-daagse inreisvergunning heeft u een verblijfsvisum en een werkvergunning nodig als u als Nederlander naar Dubai verhuist. Als u korter dan een maand in Dubai verblijft, hoeft u niet van tevoren een visum aan te vragen; visa zijn verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven van het emiraat. Als u echter in Dubai wilt wonen, hebt u een werkvisum nodig. Het bedrijf waar u werkt zal het visum in uw naam aanvragen en u helpen bij het verkrijgen van een verblijfplaats in de stad. Uw arbeidscontract bepaalt de duur van deze visa. Zorg dus dat je voldoet aan de voorwaarden van je visa en zorg voor een werkgever of sponsor. Dat is doorgaans de eerste stap voor eenieder die naar Dubai emigreert.

De meest florerende branches in Dubai zijn onroerend goed, toerisme en horeca, technologie, en financiën.

5. Belastingregels bij het emigreren naar Dubai?

De belastingregels waar je rekening mee moet houden zijn voornamelijk de Nederlandse regels. Vooral omdat je in Dubai weinig met belastingen te maken krijgt als werknemer en inwoner.

De meeste antwoorden kun je vinden op de site van de belastingdienst. Omdat het hier om veranderlijke informatie gaat, raden wij je aan om altijd contact te leggen met de belastingdienst. Zij kunnen jou het beste informeren. Houd er rekening mee dat Dubai geen verdrag heeft met Nederland. Je gaat dus werken in het buitenland, in een land zonder verdrag. Hiervoor kijk je het beste op de pagina: Belastingen bij tijdelijk werk in het buitenland (zonder verdrag).

Daarnaast veranderen wellicht ook jouw volksverzekeringen als je emigreert. En tevens dien je rekening te houden met het aanvragen van een zorgverzekering. Dit laatste kan zomaar twee tot driehonderd euro per maand kosten.

6. Kan ik goedkoop wonen in Dubai?

Vergeleken met de huren in Nederland, krijg je in Dubai helaas een stuk minder voor hetzelfde geld. Zo is het normaal om tussen de €1.000 en €1.500 te betalen voor een appartement. Dit kan zelfs oplopen tot €2.500 voor een groter appartement. Anderzijds betaal je in Dubai geen inkomstenbelasting, je houdt dus meer over, waardoor je meer te besteden hebt voor je huur. Houd wel rekening met de belastingregels in Nederland. Het is hier voornamelijk van belang of je tijdelijk of ‘voorgoed’ emigreert naar Dubai. Dit heeft ook invloed op andere zaken zoals volksverzekeringen. Ook wanneer de emigratie uiteindelijk maar een aantal jaar duurt, kan het mogelijk zijn dat er alsnog een financiële afrekening in Nederland plaats moet vinden. Zo gaat de belastingdienst omzeiling van belastingregels tegen. Verhuizen naar Dubai klinkt als een financieel aantrekkelijk plan, maar wel alleen als je jouw belastingzaken in Nederland op orde hebt.

7. Wat kost een verhuizing naar Dubai?

Dit is vooral afhankelijk van wat je mee neemt tijdens je verhuizing. Een globale schatting is tussen de €3.000 en €6.000. Houd er overigens wel rekening mee wat je precies meeneemt. Iets wat in Nederland toegestaan is, kan in Dubai verboden zijn. Je stemt dit het beste af met een internationaal verhuisbedrijf met ervaring in deze regio.

8. Netwerken met Nederlanders in Dubai

Er zijn veel Nederlandse gemeenschappen in Dubai, mede doordat er veel Nederlandse bedrijven actief zijn in Dubai zoals ABN AMRO Bank N.V, Fugro, Philips, en nog veel meer.

9. Hoeveel salaris verdien ik in Dubai

Wanneer je gaat werken in Dubai, bedraagt het gemiddelde maandsalaris AED 16.775 per maand. De kosten van levensonderhoud in Dubai zijn echter relatief hoog – zij het niet zo hoog als in plaatsen als New York. Uiteraard is het salaris wel afhankelijk van de branche en het bedrijf waar je voor werkt.