Heb jij je zinnen gezet op het werken in Dubai? Dan vind je hier allerlei belangrijke en handige informatie die jou verder op weg helpen in de volgende stap in je carrière.

Beheersing van de taal

Mocht je nog geen baan hebben dan start je vaak bij het vinden van een geschikte vacature. Een website waar je terecht kunt voor een baan in Dubai is bijvoorbeeld Careerjet of de Arabische tak van het welbekende Indeed. Vaak staat bij de vacature vermeld welke talen je dient te beheersen, maar Engels is doorgaans een minimumvereiste. Gezien de vele nationaliteiten in het land is dit namelijk ook, met uitzondering van lokale bedrijfjes, doorgaans de voertaal binnen bedrijven.

Mocht het je niet lukken om via bovenstaande weg een baan te vinden dan kun je overwegen om via LinkedIn connecties te leggen met potentiële werkgevers. Ben je avontuurlijk ingesteld, dan kun je overwegen om tijdens je bezoek aan Dubai een baan te vinden. Wij raden dit ten zeerste af. Allereerst zul je ook een werkvisum moeten aanvragen en dien je er rekening mee te houden dat je activiteiten binnen de voorwaarden van het visum vallen en dat je slechts een beperkte tijd hebt om een baan te vinden.

Levensonderhoud

Werken in Dubai klinkt aantrekkelijk, maar zoals bij iedere emigratie dien je inzicht te krijgen in de kosten voor het levensonderhoud. Let dan ook goed op de arbeidsvoorwaarden die het bedrijf aanbiedt. Betaalt het bedrijf bijvoorbeeld kosten voor verblijf, gas, water en licht? Of dien je dit zelf te betalen. Het levensonderhoud in Dubai is fors. Schrik niet als je bedragen van €2000 per maand voor een appartement voorbij ziet komen.

Bij MijnDubai.nl bezitten wij diverse appartementen die beschikbaar zijn voor korte termijn en lange termijn verhuur. Bekijk onze huurappartementen in Dubai voor een overzicht van de beschikbare opties.

Cultuur en werkomgeving

Alhoewel Dubai enorm vooruitstrevend is en veel mensen vanuit het Westen aantrekt, blijft het in beginsel een traditioneel land met de Islam als voornaamste religie. De morele en ethische principes die in Dubai gelden komen dus overeen met dit geloof.

Wanneer je bij een bedrijf met veel expats werkt, is het veelvoorkomend dat je professionele leven en privéleven vaak bestaat uit dezelfde mensen. Wil je graag je netwerk uitbreiden met Nederlandse personen in Dubai? Dan kun je lid worden van Club NL, een Nederlandse vereniging in Dubai die veel activiteiten voor Nederlanders organiseert.

Wet- en regelgeving

Er geldt een zero-tolerance beleid als het gaat om drugs en drank in het verkeer. Alhoewel de regelgeving voor het consumeren van alcohol (voor non-locals) minder streng is geworden, is de VAE geen Europa of Amerika.

Ook wanneer je medicatie meeneemt, zelfs als deze zijn voorgeschreven door een dokter, is het verstandig na te gaan of deze in Dubai niet verboden zijn.

Voorheen was het verboden voor ongetrouwde koppels om samen te wonen, maar sinds 2020 is er een wetswijziging doorgevoerd die dit niet langer verbied.