De Palm Jumeirah is het bekendste en eerste kunstmatige eiland dat in gebruik werd genomen in Dubai en in de Verenigde Arabische Emiraten. Na het succes van de Palm Jumeirah volgde andere eilanden zoals Emaar Beach Front, Bluewaters, Port de La Mer, Jumeirah Bay (Bulgari resort) en Pearl Jumeirah.

Op de Palm Jumeirah zijn vele bekende vijf sterren hotels gevestigd zoals Rixos the Palm, W Palm, One & Only the Palm, Anantara en Royal Atlantis. Het bekendste hotel naast de Burj al Arab is het Atlantis the Palm inclusief een waterpark, zwemmen met dolfijnen en helikopter tours naar Downtown Dubai, Dubai Marina en Dubai land.

Het unieke aan de Palm Jumeirah is dat iedere woning toegang heeft tot het strand. Tevens is er een ruim aanbod voor bewoners van dit eiland en is er de keuze voor een studio tot 8 slaapkamer villa’s en penthouses met een privé zwembad. Tevens zijn er voldoende entertainment- en vrijetijdsvoorzieningen aanwezig op de Palm Jumeirah.

In 2020 is het eerste winkel centrum geopend genaamd Nakheel Mall (overdekt winkelcentrum) en The Pointe (open winkelcentrum) welke  ‘s werelds grootste fonteinshow heeft.

De Palm Jumeirah is te verdelen in 3 locaties, namelijk: de stam, de bladen en de crescent.

De stam

Dit is een combinatie van appartementen, 7 hotels en een villa wijk. De mogelijkheden zijn eindeloos met opties van een studio tot aan penthouses met een prive zwembad.

De bladen

De bladen huisvesten de welbekende villa’s direct aan het strand. Dit zijn villa’s die variëren van 4 to 8 slaapkamers en met enkele uitzonderingen zelfs tot 12 slaapkamers.

De Crescent

Op de crescent is waar de meeste hotels zoals gevestigd zijn zoals Atlantis the Palm en Jumeirah Zabeel Saray. Tevens zijn er een aantal locaties die ook appartementen aanbieden met de service van het hotel zoals Anantara the Palm, Kempinski Palm en The8.

De meeste woningen hebben zeezicht of kijken uit over het park of binnenplaats waar vaak de speelplaatsen en zwembaden zijn. 

Palm Jumeirah is strategisch en comfortabel gelegen. Vanaf het eiland is direct toegang tot de hoofdweg die Dubai direct verbind met Abu Dhabi. Andere gebieden zoals Bluewaters (5 minuten), Emaar Beach Front (5 minuten), Mall of the Emirates (10 minuten), Expo 2020 (20 minuten), Downtown Dubai (20 minuten) en Dubai International Airport (30 minuten) zijn makkelijk te bereiken met de auto.