Bluewaters is een kunstmatig eiland ontwikkeld door Meraas en op loopafstand van Jumeirah Beach Residence en Dubai Marina

Het eiland Bluewaters heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan het grootste reuzenrad ter wereld, Ain Dubai of Dubai Eye genoemd. Ook huisvest het eiland een van de werelds meest beroemde hotels, Caesars Palace, welke direct aan het strand ligt.

Bluewaters combineert het bruisende stadsleven met een overvloed aan entertainment- en vrijetijdsvoorzieningen en de ontspanning van zon, zee en strand.

Op het eiland staan slechts 10 laagbouw complexen met 698 moderne appartementen van 1 tot 4 slaapkamers, 4 penthouses en 17 townhouses (duplex woningen). Ieder gebouw heeft uitzicht over de Arabische Golf of de skyline van Jumeirah Beach Residence, Dubai Marina en de jachthaven van Dubai Emaar Beach.

Bluewaters is strategisch comfortabel gelegen. Vanaf het eiland is direct toegang tot de hoofdweg die Dubai direct verbind met Abu Dhabi. Andere gebieden zoals de Palm Jumeirah (5 minuten), Emaar Beach Front (5 minuten), Mall of the Emirates (10 minuten), Expo 2020 (20 minuten), Downtown Dubai (20 minuten) en Dubai International Airport (30 minuten) zijn makkelijk te bereiken met de auto.