Als je op reis gaat naar Dubai wil je comfortabel en zorgeloos rond kunnen reizen. Dubai is een land met een geweldige infrastructuur. Mede doordat het land nog niet een lange geschiedenis heeft als metropolis, is alles volgens de laatste standaarden. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Echte zorgen hoef je dus niet te hebben om bij je gewenste bestemmingen aan te komen. Welke opties qua vervoer vind je in Dubai?

De bus

In Dubai kan je altijd met de bus op pad gaan. Zo zijn er bij meerdere bezienswaardigheden bushaltes in de buurt. Ook gaat de bus hier naar winkelcentra, verschillende stranden en vaak zelfs naar het hotel waar je verblijft tijdens je reis! De bussen in Dubai geven je zelfs de mogelijkheid om naar andere emiraten te reizen, zoals bijvoorbeeld Sharjah of Abu Dhabi. Verder rijden de bussen natuurlijk ook naar de metrostations, waardoor je ook nog altijd makkelijk met de metro kunt gaan.

Mocht je Dubai op je gemak willen ontdekken, probeer dan eens de Big Bus Tour.

Metro

Een handig vervoersmiddel in Dubai is de metro. Alhoewel men nog hard aan het werk is aan dit onderdeel qua openbaar vervoer, is er wel een spannend vooruitzicht. Dit metronetwerk is, wanneer het af is, het langste volautomatische railsysteem ter wereld!

Op het water

Wellicht de leukste manier om door Dubai heen te reizen is via het water. Je kunt in Dubai namelijk met een boot rondreizen op de Dubai Creek. Hierbij mag je in een abra zitten, wat een traditionele Arabische boot is. Hetgeen wat deze manier van rondreizen zo leuk maakt, is dat je een uniek uitzicht hebt op de stad Dubai.

Mocht je met een grotere groep reizen, dan kun je ook overwegen om een jacht te huren.

Afgezien van het openbaar vervoer zijn er ook nog andere manieren om je voort te bewegen binnen Dubai.

Taxi

Kies je voor meer privacy en comfort dan kun je wellicht het beste een taxi huren.Hiermee heb je de kans om alle bijzondere bezienswaardigheden in Dubai, op je gemak te ontdekken! Je herkent de taxi’s van Dubai aan hun gekleurd dak en crèmekleurige auto. Je vindt deze taxi’s natuurlijk vooral bij de winkelcentra. Hier zijn zelfs speciale punten voor de taxi’s, waar iedereen een taxi krijgt toegewezen. Je hoeft hier dus niet eindeloos te proberen een taxi aan te houden!

Auto huren

Kies je voor een echt uitgebreide trip en volledige privacy, dan kun je een auto huren in Dubai. Hiermee kun je volgens je eigen planning en tempo op pad gaan langs alle bezienswaardigheden van Dubai. Hierbij heb je de keuze uit meerdere autoverhuur bedrijven. Denk er echter wel aan dat er ook een aantal tolwegen zijn in Dubai. Deze kosten maar een paar euro per keer en worden automatisch bij de huurprijs van de auto gerekend. De tolwegen kunnen namelijk al automatisch gedetecteerd worden in de huurauto’s, waardoor je niet meer hoeft te stoppen om te betalen. Rijden in Dubai is vrij makkelijk dankzij het uitgebreide wegennetwerk. Er is zelfs een snelweg genaamd de Sheikh Zayed road die door Dubai heen loopt en in een enkele weg van Abu Dhabi naar het vliegveld gaat.