Het verkennen van deze dynamische stad en de omliggende gebieden kan een spannend avontuur zijn, en een van de beste manieren om dat te doen is door een auto te huren in Dubai. Of dit nu is om bezienswaardigheden te bezoeken of om van het vliegveld naar het hotel te komen, met een auto heb je volledige flexibiliteit. Op deze pagina vertellen wij je meer over het huren van een auto in Dubai.

Waar kun je een auto huren in Dubai?

Er zijn verschillende plaatsen in Dubai waar je een auto kunt huren. Hierbij heb je altijd de keuze of je de auto voor een dag of toch liever voor bijvoorbeeld een week of een maand wil huren. In veel gevallen moet je een auto wel minimaal 24 uur huren. Om een auto te mogen huren, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een internationaal rijbewijs. Deze laatste kun je in Nederland gewoon aanvragen. Bij het huren van een auto wordt meestal een Collision Damage Waiver (CDW) gebruikt. Dit is een tijdelijke verzekering voor de auto met eigen risico, waarmee er beschermd wordt tegen diefstal of vernieling bijvoorbeeld.

Hieronder vind je een aantal aanbieders om een auto te huren in Dubai. Door op het logo te klikken word je direct doorverwezen.

Huur eenvoudig een auto via:

Waarom een auto huren in Dubai?

In Dubai vind je allerlei verschillende vervoersmiddelen, zoals bijvoorbeeld bussen en treinen, maar toch kan een auto ook heel goed van pas komen. Dubai is namelijk erg lang gestrekt en met een auto heb je de kans om Dubai makkelijk te ontdekken. Ook zal dit je ontzettend veel besparen in de kosten van een taxi, aangezien dit makkelijker zou zijn dan openbaar vervoer. Je kan erg makkelijk rijden in Dubai, want de wegen hier worden goed onderhouden en ze hebben het wegennetwerk door de jaren heen uitgebreid.

Als je een auto wilt huren, zorg dan wel dat je een (mobiele) kaart van Dubai bij je hebt. Soms kan het namelijk voorkomen dat er bewegwijzering ontbreekt, waardoor een kaart op zulke momenten wel goed van pas komt.

Waar moet ik op letten?

Een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden bij het huren van een auto in Dubai:

  1. Rijbewijs: Om een auto te huren in Dubai, heb je een geldig rijbewijs nodig dat minimaal zes maanden oud is. Als je een buitenlands rijbewijs hebt, moet dit worden vertaald naar het Engels of Arabisch voordat je het kunt gebruiken.
  2. Leeftijdseisen: De minimumleeftijd om een auto te huren in Dubai is 21 jaar, maar sommige verhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar. Let op de leeftijdsvereisten bij het kiezen van een verhuurbedrijf.
  3. Verzekering: Zorg ervoor dat je een autoverzekering hebt voordat je de weg op gaat. De meeste verhuurbedrijven bieden basisverzekeringen, maar het is aan te raden om aanvullende verzekeringen af te sluiten voor een volledige dekking.
  4. Verkeersregels: Leer de verkeersregels van Dubai voordat je gaat rijden. Rijd altijd aan de rechterkant van de weg en volg de snelheidslimieten. Houd er ook rekening mee dat het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden verboden is.
  5. Parkeergelegenheid: Dubai heeft voldoende parkeergelegenheid in de vorm van parkeergarages, parkeerplaatsen en betaalde parkeerzones. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de parkeerregels en de tarieven, vooral in drukke gebieden zoals het stadscentrum.