Het verkennen van de Dubai kan een uitdaging zijn vanwege de uitgestrektheid en het verkeer. Gelukkig biedt de Big Bus Tour Dubai een geweldige manier om alle hoogtepunten van Dubai te ontdekken zonder gedoe en met veel comfort. In deze gids nemen we je mee op een reis met de Big Bus Tour in Dubai, waarbij we alle essentiële informatie delen die je nodig hebt voor deze activiteit.

Wat is de Big Bus Tour precies?

De Big Bus Tour in Dubai is eigenlijk een soort van Hop On Hop Off bus. Je kan namelijk op meerdere locaties in de stad in- of uitstappen wanneer je maar wilt. Dit geeft de reizigers van de bus de kans om veel te bezichtigen in Dubai op een makkelijke manier. Je hoeft dan namelijk alleen maar kaartjes te kopen voor deze bus tour en daarna hoef je je geen zorgen meer te maken om het vervoer. De bus is een dubbeldekker met open dak, waardoor je vanaf boven altijd een mooi uitzicht hebt over de stad. De Big Bus brengt de reizigers langs allerlei bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Burj Al Arab of langs de traditionele souks van Dubai. De Big Bus Tour in Dubai is helemaal ingericht op toeristen en heeft zelfs een digitale gids beschikbaar, waarbij je kunt kiezen uit 8 verschillende talen.

Wat krijg je bij een ticket?

Als je een kaartje koopt voor de Big Bus Tour komen hier nog allerlei voordelen bij kijken. Zo kan je bij een ticket genieten van twee verschillende routes. Ieder ticket is voor 24 uur geldig, waardoor je ruim de tijd hebt om Dubai te ontdekken. Bij je ticket krijg je tevens toegang tot de Dagelijkse Arabische Show Cruise. Ook kan je hiermee genieten van een tourwandeling. Deze worden echter alleen maar vanaf oktober tot en met april gegeven en dus niet als je in de zomer naar Dubai zou gaan.

Bij het ticket van de Big Bus Tour krijg je ook gratis entree tot het Dubai Museum en zelfs tot Sheikh Saeed Al Maktoum’s House! Je krijgt dus niet alleen bezienswaardigheden van buiten te zien, maar je kan ook naar binnen bij verschillende attracties! Verder is er nog een gratis Wafi Welcome Card, waarmee je tot 20% korting kunt krijgen bij ketens die aangesloten zijn.

Je kan zelf bepalen wanneer je met de Big Bus Tour in Dubai zou willen gaan. Deze bussen rijden namelijk iedere dag van de week vanaf het Wafi and City Center. Ook heb je het gemak dat je zo vaak kunt in- en uitstappen als je zelf graag wilt. Zo kun je Dubai op je eigen tempo bezichtigen. Tickets bestel je eenvoudig via onderstaande link:

Hoe werkt de Big Bus Tour?

De Big Bus Tour biedt verschillende routes en haltes die je kunt verkennen. Hier is hoe het werkt:

  1. Kies je ticket: Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, afhankelijk van je behoeften en budget. Je kunt kiezen uit een 24-uurs-, 48-uurs- of 72-uurspas, waarmee je gedurende de gekozen periode onbeperkt kunt opstappen en afstappen bij de haltes.
  2. Kies je route: Dubai heeft verschillende routes die de belangrijkste bezienswaardigheden en wijken van de stad bestrijken. Populaire routes zijn onder andere de City Tour, de Beach Tour en de Marina Tour. Elke route heeft verschillende haltes waar je kunt opstappen en afstappen.
  3. Begin je avontuur: Zodra je je ticket hebt gekocht, kun je bij een van de aangegeven haltes opstappen op een Big Bus. Je ontvangt een koptelefoon met audiocommentaar in meerdere talen, zodat je meer te weten kunt komen over de bezienswaardigheden terwijl je door de stad rijdt.
  4. Hop-on en hop-off: Tijdens de tour kun je op elk gewenst moment uitstappen bij een halte die je interesseert en de omgeving verkennen. Zodra je klaar bent, kun je weer opstappen bij een andere halte en je reis voortzetten. Dit geeft je de vrijheid om je eigen reisschema te bepalen en de bezienswaardigheden te verkennen die je het meest interesseren.