Dubai is een ontzettend mooie stad in de Verenigde Arabische Emiraten en dan ook een plek die echt op je travel bucketlist zou moeten staan! Je wil tijdens deze reis echter wel dat je ook daadwerkelijk iets kunt gaan doen en dat het weer zo goed mogelijk is hiervoor. In Dubai kan de temperatuur op sommige momenten oplopen tot boven de 50 graden! Het is dus belangrijk om een goed moment uit te kiezen. Hieronder vertellen wij jou meer over de beste vakantieperiode om naar Dubai te gaan!

Beste maanden

Zoals gezegd kan het ontzettend heet worden in Dubai met temperaturen tot over de 50 graden in de zomer. Aangezien dit niet zo heel prettig is om een stad mee te bezoeken, is het een goed idee om naar Dubai te reizen wanneer de temperatuur weer iets gedaald is. De temperatuur in Dubai begint in oktober langzaam met dalen. Vanaf april stijgen de temperaturen weer langzaamaan, waardoor de periode tussen oktober en april eigenlijk het allerbeste zou zijn.

Als je in deze tijd naar Dubai gaat, hoef je er ook niet bang voor te zijn dat je het koud krijgt. Overdag is het hier namelijk nog steeds tussen de 25 en 30 graden, zelfs in december. Dit betekent dat je hier dus ook een heerlijke kerst kunt vieren! Door in deze periode naar Dubai te gaan, maak je het meeste van je reis naar dit prachtige emiraat en krijg je de kans op een perfecte trip.

Dubai met kinderen

Niet iedereen heeft de luxe om op ieder moment in het jaar naar Dubai te reizen. Als je kinderen hebt die nog naar school gaan en je deze graag wilt meenemen, moet je ook nog rekening houden met de vakanties van de kinderen. Je zou bijvoorbeeld in de kerstvakantie naar Dubai kunnen reizen met hen. Hierin is alles volledig ingericht op toeristen en je zal gegarandeerd een speciale Kerstmis hebben hier! Echter is het wel vrij duur om in de kerstvakantie naar Dubai te gaan, aangezien de prijzen van de hotels en appartementen in deze tijd ook stijgen.

Een andere goede optie is om in de herfstvakantie of in de voorjaarsvakantie te gaan. In de herfstvakantie kan het echter wel voorkomen dat nog niet alles open is, omdat dit nog zo aan het begin van het hoogseizoen is. Ook is het dan nog niet helemaal afgekoeld. De voorjaarsvakantie is daarentegen wel een goed idee, mits deze niet al te laat valt natuurlijk, want anders zit je wel weer met warmere temperaturen.

Ramadan

Aangezien de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is, wordt er in Dubai ook heel veel aandacht besteed en wordt er veel rekening gehouden met de Ramadan. Als je tijdens deze periode naar Dubai zou willen reizen, moet je er rekening mee houden dat een aantal regels anders zijn en dat wellicht niet alle restaurants open zijn overdag. Je kan natuurlijk nog altijd naar Dubai reizen tijdens de Ramadan en het is zeker een bijzondere ervaring, maar er zijn af en toe wel wat beperkingen bij.