Hoewel Dubai voornamelijk bekend staat om haar luxe en rijkdom, zijn er ook nog genoeg activiteiten te doen en bezienswaardigheden te bezoeken waar je niet zo ongelofelijk veel geld voor kwijt bent. Er is namelijk ontzettend veel te doen en te zien in Dubai en hierdoor kan het af en toe ook lastig zijn om een lijst van activiteiten en/of bezienswaardigheden te maken. Om je hierbij verder te helpen, hebben we een lijst opgesteld van de leukste bezienswaardigheden in Dubai.

De Burj Khalifa

Als het gaat om bezienswaardigheden in Dubai mag deze absoluut niet van de lijst ontbreken. Het hoogste gebouw ter wereld vind je namelijk in Dubai en dit is de Burj Khalifa! Je vindt dit prachtige gebouw in Downtown Dubai en deze is maar liefst 828 meter hoog! Je kan de toren eigenlijk vanuit heel Downtown Dubai wel zien, maar je zou ook naar boven kunnen gaan. Hiervoor betaal je echter wel ook entree. Als je echt een goed uitzicht wilt hebben op de toren kun je het beste naar de Waterfront Promenade voor de Dubai Mall gaan. Vanaf hier kan je alles perfect zien!

Naast het feit dat dit het hoogste gebouw ter wereld is, heeft de Burj Khalifa ook nog eens het record van het hoogste observatiedek ter wereld, de hoogste nachtclub ter wereld, de hoogst bezette verdieping en het hoogste vrijstaande gebouw. 

Dubai Mall en het Dubai Aquarium

Niet alleen heeft Dubai het hoogste gebouw ter wereld, maar ook het grootste winkelcentrum ter wereld vind je hier. De Dubai Mall heeft meer dan 1200 winkels en allerlei andere attracties. Je vindt hier zowel peperdure, luxueuze winkels als ‘normale’ winkels en je kunt hier met gemak uren doorbrengen!

In de Dubai Mall vind je ook het grootste aquarium ter wereld, namelijk het Dubai Aquarium. Hier kun je allerlei mooie zeedieren zien, wel tegen een entreeprijs natuurlijk. Verder kan je schaatsen op de schaatsbaan in het winkelcentrum en zelfs een skelet van een dinosaurus bekijken in het Grand Atrium van de Dubai Mall! Als laatste vind je hier ook nog een waterval van 3 verdiepingen hoog en een Ferrari Store ernaast, waar je allerlei dure auto’s kunt bekijken. 

Al Bastakiya en het Dubai Museum

Al Bastakiya is een historische wijk in het oudere gedeelte van Dubai. Hier vind je allerlei traditionele huizen, smalle steegjes, historische windtorens en leuke, kleine winkeltjes. Je zal al gauw merken dat er een enorm contrast is tussen het moderne Dubai en dit oude gedeelte en het geeft bezoekers even een beetje rust van alle toeristen in het centrum van Dubai. In de buurt van deze wijk vind je ook het Dubai Museum. Deze bevind zich in het Al Fahidi fort. Deze was ooit gebouwd om de stad te verdedigen en is daarna nog gebruikt als opslagplaats voor munitie. Verder is het gebouw gebruikt als gevangenis en als regeringszetel. Dit gebouw is ook het oudste vestingcomplex van Dubai, aangezien deze in 1787 werd gebouwd.

Jumeirah Mosque

De grootste moskee van Dubai is de Jumeirah Mosque en dit is zelfs een van de mooiste moskeeën van de Verenigde Arabische Emiraten. De moskee is van buiten gratis te bezichtigen, maar om deze ook van binnen te bekijken, moet je een entree van 10 AED betalen. Je vind hier iedere dag, behalve op vrijdag, rondleidingen door de moskee, waarbij je meer leert over de moskee. De Jumeirah Mosque is daarnaast ook de grootste moskee van Dubai en dit maakt het een bezoekje zeker waard!