Als je naar Dubai op reis gaat, zal je hier waarschijnlijk naartoe reizen met het vliegtuig. Het vliegveld Schiphol op Amsterdam is bij de meesten inmiddels wel bekend, maar het vliegveld in Dubai, Dubai International Airport, is toch net weer even iets anders. Wist je dat dit vliegveld zelfs het drukste vliegveld ter wereld is? Het is dan ook een toonaangevende internationale hub voor passagiers- en vrachtvervoer en speelt een cruciale rol in de luchtvaartindustrie. Met zijn state-of-the-art faciliteiten, uitgebreide netwerk van bestemmingen en aandacht voor luxe, biedt Dubai International Airport een unieke reiservaring. Het is daarom goed om even een paar dingen over dit vliegveld van tevoren te weten.

Dubai International Airport

Zoals gezegd is het vliegveld in Dubai het drukste vliegveld ter wereld! Er zijn zelfs jaarlijks bijna 90 miljoen reizigers die van of naar Dubai vliegen. Daarnaast wordt Dubai ook ontzettend vaak gebruikt als tussenstop voor Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Hierdoor is het vliegveld dan ook alleen maar drukker. Het vliegveld van Dubai is tevens de thuisbasis van de bekende vliegmaatschappij Emirates. Zij vervoeren een ruime 60% van alle reizigers op het vliegveld. Naast Emirates vind je op Dubai International Airport meer dan 150 andere vliegmaatschappijen die allemaal samen naar meer dan 220 bestemmingen op 6 verschillende continenten vliegen.

Winkels op het vliegveld

Een van de voordelen van zo’n groot vliegveld is dat je hier dan ook heel veel faciliteiten vindt. Denk bijvoorbeeld aan heel veel winkels. Het fijne aan deze winkels is dat je in veel daarvan tax free kunt gaan winkelen. Zo bespaar je geld en hoef je niet alles al vanuit thuis mee te nemen naar Dubai! Ook is het perfect als je tijd moet doden op het vliegveld op de terugweg bijvoorbeeld.

Faciliteiten

Naast alle leuke winkels zijn er ook nog genoeg andere faciliteiten te vinden op Dubai International Airport. Zo vind je hier bidruimten voor mannen en vrouwen apart, een speelruimte voor kinderen, een 24 uur doktersservice en zelfs een ontspanningsruimte voor vrouwen! Verder is er nog een conferentiezaal voor maximaal 60 personen, VVIP en VIP lounges en first- en businessclass lounges. In deze lounges kan je ook gebruikmaken van het internet.

Vervoer

Wanneer je aankomt op Dubai International Airport is het wel zo handig dat je ook vervoer naar het hotel hebt. Hier zijn een aantal opties voor te vinden bij dit grote vliegveld. Zo zou je bijvoorbeeld een taxi kunnen huren vanaf het vliegveld. Hierbij hanteren ze een basistarief van 25 AED. Je herkent de taxi’s aan hun crèmekleur en kleurrijk dak. Je zou ook een metro vanaf het vliegveld kunnen pakken, waarmee je dwars door de stad zou kunnen reizen. Een andere optie is natuurlijk de bus. De bushaltes vind je tegenover terminal 1, 2 en 3 en rijden naar verschillende bestemmingen in Dubai. Let hierbij wel op dat je niet contant kunt betalen in de bus en dat je een NOL-kaart nodig hebt. Deze kan je van tevoren al kopen. Als je een auto zou huren in Dubai, kan deze ook op de parkeerplaats van het vliegveld gezet worden en dit is natuurlijk al helemaal handig op de terugweg.

Weetjes over Dubai Airport

  1. Omvang en connectiviteit: Dubai International Airport is een belangrijke schakel in de internationale luchtvaart, met connecties naar meer dan 240 bestemmingen over de hele wereld. Het vliegveld dient als een belangrijke hub voor de luchtvaartmaatschappij Emirates, waarmee passagiers toegang hebben tot een uitgebreid netwerk van vluchten.
  2. Terminals: Dubai International Airport heeft drie terminals. Terminal 1 bedient voornamelijk internationale luchtvaartmaatschappijen, Terminal 2 is voornamelijk gericht op regionale vluchten en Terminal 3 is de speciale terminal voor Emirates-passagiers.
  3. Voorzieningen en luxe: Dubai staat bekend om zijn luxueuze levensstijl, en dit is duidelijk te zien in de faciliteiten op de luchthaven. Reizigers kunnen genieten van een breed scala aan winkels, boetieks en duty-free winkels, waar ze exclusieve merken en producten kunnen vinden. Daarnaast zijn er tal van restaurants, cafés en lounges waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van diverse culinaire hoogstandjes.
  4. Luchthavenservices: Dubai International Airport biedt een scala aan services om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Van bagageopslagfaciliteiten tot lounges met douches, van gebedsruimtes tot medische faciliteiten, het vliegveld zorgt voor de behoeften van elke reiziger.
  5. Vervoer van en naar de luchthaven: Dubai International Airport is goed verbonden met het stadscentrum en andere delen van Dubai. Reizigers kunnen gebruikmaken van taxi’s, huurauto’s, het metronetwerk of privétransfers om van en naar de luchthaven te reizen.