Voor veel mensen is het een droom die uitkomt: hun eerste tripje naar Dubai! Deze prachtige plek in de Verenigde Arabische Emiraten is perfect voor iedereen, aangezien er ook zo ontzettend veel te doen is. Wanneer je op reis gaat, moet je natuurlijk wel aan een aantal dingen denken. Zo zijn je paspoort, beurs en bagage bijvoorbeeld heel belangrijk, maar in sommige landen heb je ook een visum nodig. Hoe zit het precies met het visum in Dubai?

Nederlandse & Belgische toeristen

Een veel gestelde vraag die wij krijgen is: Heb ik als Nederlander een visum voor Dubai nodig? Het antwoord hierop is: nee. Nederlandse en Belgische toeristen hebben het geluk dat zij geen visum hoeven aan te vragen wanneer ze op reis gaan naar Dubai. Je hoeft dit dus niet nog extra te regelen en je hoeft je alleen maar te concentreren op de spullen die je meeneemt en de activiteiten die je in Dubai gaat doen.

Als je aankomt op het vliegveld in Dubai, moet je even je paspoort afgeven. De medewerkers van het vliegveld zetten hier dan namelijk een stempel in en dit geldt eigenlijk als visum. Deze stempels zijn wel maar 30 dagen geldig dus houd hier rekening mee. Als je langer dan 30 dagen in Dubai wilt blijven, moet je het visum verlengen tegen betaling. Per keer dat je het visum verlengt, wordt deze verlengd met nog eens 30 dagen.

Geen paspoort?

Een paspoort is ontzettend handig als je gaat reizen, maar in sommige gevallen komt het toch nog wel eens voor dat iemand geen paspoort heeft. In deze gevallen zal je toch een visum moeten aanvragen. In zulke gevallen kan je het beste even contact opnemen met de betreffende ambassade of eventueel het consulaat van het land van herkomst. Op deze manier kun je er hopelijk voor zorgen dat je toch gewoon naar Dubai mag gaan!

Israël stempel in het paspoort

Wanneer je naar Dubai gaat en je verder ook veel reist, moet je toch even goed opletten. Als je namelijk in Israël bent geweest, heb je hier natuurlijk ook een stempel van in je paspoort staan. In Dubai kunnen ze hier nog wel eens moeilijk over doen en er zijn zelfs gevallen geweest waarin de toegang tot de Verenigde Arabische Emiraten werd geweigerd door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Dit geldt tevens ook in de rest van de Verenigde Arabische Emiraten en niet alleen Dubai dus houd hier rekening mee als je al eens naar Israël bent geweest.

Geldig paspoort

Deze tip is misschien een beetje overbodig, maar check altijd ruim van tevoren of je paspoort nog wel geldig is. Officieel gezien moet deze nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Door dit op tijd te controleren, voorkom je dat je op het laatste moment in de problemen komt en dan nog binnen een week aan een paspoort moet komen.