Dubai is door de jaren heen een ontzettend populaire vakantiebestemming geworden en voor goede redenen. Van de verschillende winkelcentra en luxe restaurants tot allerlei bezienswaardigheden om te bezoeken en leukeactiviteiten om te doen, je zal je hier zeker niet vervelen. Wordt een echte Dubai kenner voordat je op vakantie gaat. Hieronder vind je een aantal leuke feiten!

Toerisme

Dubai is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld! In 2007 gingen er nog zo’n 7 miljoen toeristen naar Dubai, waarbij dit er in 2011 inmiddels 9,3 waren. In 2018 lag dit aantal zelfs op 15,9 miljoen toeristen! Door al deze toeristen heeft Dubai ook verder kunnen groeien in de afgelopen jaren, waardoor het steeds een grotere en nog mooiere stad is geworden.

Vanuit welke landen?

De toeristen in Dubai komen uit ontzettend veel verschillende landen. Zo komt 15.7% van de toeristen in Dubai uit India en 7.3% uit Saudi-Arabië. Verder komt zo’n 3.0% uit Duitsland evenals Frankrijk en is 3.5% van de toeristen uit de Verenigde Staten. De toeristen in Dubai zijn verder verspreid over heel veel verschillende landen.

Hotels

Zoals inmiddels misschien al bekend, zijn er ook ontzettend veel hotels te vinden in Dubai. Zo had dit emiraat in 2018 519 hotels in totaal, waarvan 134 hotels 5 sterren hebben. 31% van de hotels heeft 4 sterren en 43% van de hotels in Dubai zijn 1 tot 3 sterren.

Inwoners

Niet alleen is de stad zelf gegroeid in de afgelopen jaren, maar het inwoneraantal van Dubai is ook sterk gestegen. Inmiddels heeft dit emiraat een inwoneraantal van meer dan 3 miljoen inwoners! De populatie hiervan is zelfs nog vrij jong, aangezien de meest voorkomende leeftijdscategorie tussen de 30 en 34 jaar oud is. Het aantal mensen boven de 65 jaar oud is hier nog geen 2.5% van de bevolking in Dubai.