Wanneer je naar Dubai op reis gaat, zijn er ontzettend veel leuke activiteiten die je kunt ondernemen. Een van deze activiteiten is de woestijnsafari en het is echt een aanrader! Hierbij krijg je de kans om de woestijn van Dubai te gaan ontdekken in een luxe 4×4 wagen, waarbij je zelfs een woestijnkamp zal bezoeken. Aangezien er verschillende soorten woestijnsafari’s in Dubai zijn waaraan je kunt deelnemen, hebben wij deze hieronder even op een rijtje gezet.

Morning Desert Safari

Bij het kiezen van een woestijnsafari in Dubai heb je ook de mogelijkheid om dit al in de ochtend te doen. Door in de ochtend al op woestijnsafari te gaan, heb je de rest van de dag nog over voor andere leuke activiteiten. Dit is vooral perfect als je maar een paar dagen in Dubai bent en je toch zoveel mogelijk wilt doen en zien. Een aantal leuke activiteiten tijdens een Morning Desert Safari zijn onder anderen zandskiën, kameel rijden of sandboarding.

Evening Desert Safari

Een andere mooie optie van de woestijnsafari is om deze in de avond te doen. Hierbij krijg je namelijk de mogelijkheid om de zon onder te zien gaan en dit is werkelijk een prachtig plaatje! Neem hier dus ook een paar mooie foto’s terwijl jij en de rest van het gezelschap onderweg zijn naar het woestijnkamp. In dit kamp zou je natuurlijk allerlei excursies kunnen gaan doen, maar het is ook de moeite waard om hier nog even te blijven. Hier krijg je namelijk allerlei heerlijke gerechten die je echt eens moet proberen. Ook kan je hier in de avond nog een optreden van buikdanseressen bekijken.

Overnight Safari

Wist je dat het zelfs mogelijk is om te overnachten in de woestijn? Dit kan je doen tijdens een Overnight Safari. Hierbij word je al in de middag opgehaald en word je naar het woestijnkamp gebracht voor de nacht. Je kan hier eerst nog op een kameel gaan rijden en samen met de anderen genieten van een lekkere barbecue. Je hoeft zelf ook niet veel mee te nemen, want de slaapzak of dekens krijg je gewoon op het kamp. Het leukste aan de Overnight Safari is dat je hierbij de kans krijgt om de prachtige sterrenhemel te zien in de nacht. In de ochtend krijg je nog een heerlijk, uitgebreid ontbijt, waarna je weer terug zal reizen.

Avondeten in de woestijn

Als je niet zo heel veel tijd hebt, is het misschien ook leuk om gewoon te gaan avondeten in de woestijn. Je wordt hierbij in één weg naar het woestijnkamp gebracht. Wanneer je hier bent aangekomen, kan je er ook nog voor kiezen om verschillende excursies te doen, waarna jullie gaan eten.

Privé woestijnsafari

Als laatste heb je ook nog de luxueuze optie om een privé woestijnsafari te boeken. Hierbij kunnen jij en de rest van je gezelschap, minimaal 6 of 8 personen, in alle rust de woestijn van Dubai ontdekken zonder dat hier andere mensen bij aanwezig zijn. Je zou ook in groepen het woestijnkamp kunnen bezoeken.

Via onderstaande links kun je direct een woestijnsafari bekijken en boeken via GetYourGuide.