Als je nog op zoek bent naar leuke activiteiten om in Dubai te ondernemen, is een ballonvaart in Dubai een echte aanrader!

Dubai is de stad van de wonderen en biedt een overvloed aan adembenemende ervaringen voor avontuurlijke reizigers. Wat is er meer uniek dan de schoonheid van deze metropool te ervaren door een ballonvaart? Stel je voor dat je hoog boven de skyline van Dubai zweeft, genietend van het spectaculaire uitzicht op de iconische bezienswaardigheden en de glinsterende Arabische Golf.

Het is een ontzettend leuke en spannende manier om Dubai te bezichtigen en om het allerbeste uitzicht te krijgen.

Wat ga je doen tijdens de luchtballon vlucht?

Wanneer je tickets koopt voor deze ballonvaart in Dubai zal je langs een aantal prachtige bezienswaardigheden komen. Zo vliegt de luchtballon bijvoorbeeld over het Dubai Desert Conversation Reserve. Dit gebied is een beschermd stuk natuurgebied in de woestijn van Dubai. Daarnaast zal je ook nog genoeg andere plekken van Dubai te zien krijgen. Het wordt vooral aangeraden om op zo’n luchtballonvlucht te gaan bij zonsopgang. Hiermee krijg je namelijk een prachtig uitzicht en kun je de allerbeste foto’s maken.

Kies hieronder een van de luchtballonvaarten die je wil boeken:

Valkendemonstratie

Naast het prachtige uitzicht is er ook nog een ander leuk aspect aan zo’n luchtballon vlucht over Dubai, namelijk een valkendemonstratie. De luchtballon waarin je zal vliegen is ontzettend groot en er passen 24 mensen in. Hierdoor is het mogelijk om een valkendemonstratie hoog in de lucht te houden voor alle passagiers. Je hoeft hierbij ook nergens bang voor te zijn. Bij iedere luchtballon vlucht is namelijk zowel een gids als gediplomeerd personeel aanwezig.

Hoe gaat de rit?

Wanneer je graag op deze mooie luchtballon vlucht wilt gaan, wordt eigenlijk alles al voor je geregeld. Zo wordt er voor vervoer gezorgd vanuit je hotel naar de vertrekplaats van de luchtballon, zodat je hier niet aan hoeft te denken. Wanneer iedereen in de luchtballon is, kan de vlucht beginnen en zullen jullie worden meegenomen over de Dubai Desert Conversation Reserve en wordt de valkendemonstratie gegeven. Op een gegeven moment landt de luchtballon weer, waarna iedereen nog kan genieten van een heerlijk ontbijtje. Daarna worden alle gasten weer teruggebracht naar het hotel.

Redenen waarom je een ballonvaart moet boeken

Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om deze avontuurlijke activiteit aan je reisprogramma toe te voegen:

  1. Adembenemende uitzichten: Tijdens een ballonvaart word je beloond met adembenemende panoramische uitzichten op de skyline van Dubai, de indrukwekkende wolkenkrabbers, de Palm Jumeirah, de iconische Burj Al Arab en de uitgestrekte Arabische woestijn. Het is een perfecte gelegenheid om prachtige foto’s te maken en herinneringen vast te leggen die een leven lang meegaan.
  2. Unieke perspectieven: Een ballonvaart biedt een totaal ander perspectief op de stad. Terwijl je zweeft, hoog boven de grond, krijg je een gevoel van vrijheid en een geheel nieuw begrip van de omvang en schoonheid van Dubai.
  3. Rust en stilte: Een ballonvaart is een serene en rustige ervaring. Terwijl je door de lucht zweeft, kun je genieten van de stilte en vrede die alleen te vinden zijn in de hoge hemel. Het is een welkome ontsnapping aan de drukte van de stad en biedt een moment van pure sereniteit.

Essentiële informatie

Voordat je je ballonvaart in Dubai plant, zijn er enkele belangrijke details waarmee je rekening moet houden:

  1. Weersomstandigheden: Ballonvaarten zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om te weten dat ballonvaarten meestal vroeg in de ochtend worden gepland, wanneer de windomstandigheden het meest gunstig zijn. Zorg ervoor dat je flexibel bent met je planning en bereid bent om vroeg op te staan voor deze unieke ervaring.
  2. Duur van de vlucht: De duur van een ballonvaart kan variëren, meestal van 45 minuten tot een uur. Dit geeft je voldoende tijd om te genieten van de uitzichten en foto’s te maken. Houd er rekening mee dat de werkelijke duur kan variëren, afhankelijk van de weersomstandigheden en andere factoren.
  3. Kleding en uitrusting: Het wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen die geschikt is voor de weersomstandigheden. Omdat het ‘s ochtends koeler kan zijn, is het raadzaam om laagjes te dragen die je kunt aanpassen aan de temperatuur. Vergeet ook niet om comfortabele schoenen te dragen, omdat je bij de landing op oneffen terrein kunt staan.

Naast een luchtballonvaart kun je er overigens ook voor kiezen om een helikoptervlucht te boeken in Dubai. Ook hier kun je vanaf grote hoogte Dubai verkennen.